PVC prozori

PVC prozori

Prema najnovijim istraživanjima čak 37% energije se gubi kroz prozore. Pravilnim izborom pvc prozora i stakala moguće je znatno smanjiti gubitke energije (računa za grijanje). Naši višekomorni profili, koji se koriste za izradu PVC STOLARIJE, od kojih se izrađuju prozori smanjuju rasipanje toplotne energije. Sam sastav profila prema propisima EU je prilagođen svim vremenskim uslovima i naglim promjenama temperature (podnosi do 85°C spoljne temperature). Sa odgovarajućim staklima možete blokirati i UV i IR zračenja u kombinaciji kvalitetnog mehanizma, dobrog profila i palete stakala koje imamo u ponudi. Spoljnu buku možete svesti na minimum (od -30 db do -45 db) sam sistem je osmišljen da poseduje potpunu vodonepropustljivost. PVC MATERIJAL je zbog specijalnih aditiva (hlor itd.) postigao i sve standarde sigurnosti zato što ne gori u slučaju požara. Funkcionalnost prozora možete upotpuniti sa spoljnom i unutrašnjom klupicom (pvc i aluminijumska).

U ponudi imamo dvije varijante PVC prozora 5 i 7 komora "LB profile" profil za pasivne kuće. Oba sistema izrađujemo u biljeloj boji, drvo dekor (zlatni hrast, mahagoni, orah ...) i sivoj boji. Osim klasičnih jednokrilnih i dvokrilnih prozora ovi sistemi podržavaju zastakljivanje terasa, vrata i izloga za lokale.


img05

DIZAJN

Moderan dizajn elegantnih linija sa sivim dihtunzima. Izolatorska svojstva, vrhunska toplotna i zvučna izolacija.

Izrađujemo prozore nestandardnih oblika:

  • Lučni prozori
  • Okrugli prozori
  • Trouglasti prozori
  • Prozori sa jednom ili više kosina
img04

Ugradnja prozora i načini otvaranja

Ugradnja prozora:
Osim kvalitetnog prozora ništa manje bitan detalj je ugradnja prozora. Pri ugradnji se moraju ispuniti sve norme da bi konačan proizvod imao najbolju i dugotrajnu funkciju.Pravilna ugradnja prozora korišćenjem visokokvalitetnih šrafova, ankera i zaptivnih materijala obezbedjuje najbolju hidro, termo i zvučnu izolaciju.

Načini otvaranja:
Najčešći sistem otvaranja je okretno nagibni gdje se krilo okreće oko dvije ose (horizontalne i vertikalne). Harmoklizni sistem je vrlo često zastupljen kod otvaranja terasa ili izlazaka prema dvorištu. Može se praviti u raznovrsnim kombinacijama 3+1, 2+2, 5+1, 2+1 itd. Gdje postoji jedno zasebno krilo ono funkcioniše kao obično okretno nagibno, a ostala se sklapaju i klizaju na kontra stranu. Tako stvarajući 100% otvoren prozor ili balkonska vrata dihtovanje je isto kao kod klasičnog sistema. Iskočno klizni sistem (kombi) najzahvalniji je po pitanju uštede prostora u prostoriji. Ukupan otvor se dijeli na dva dijela gde je jedan fiksan, a drugi iskače i kliza na taj fiksni dio tako da ne zauzima zidove pored prozora. Pokretno krilo možete i otvoriti nagibno (kip) radi boljeg provetravanja. Dihtovanje je isto kao kod klasičnog sistema. Klasičan klizni sistem se najčešće koristi kod zastakljivanja terasa i lodja. Dihtovanje je preko specijalnih četkica i praktičan je jer zauzima minimalan prostor. Radi se sa dve ili tri klizne šine što omogućava razne kombinacije otvaranja i broj krila.