PVC stolarija

PVC stolarija

Zamjena dotrajale drvene stolarije nije malo finansijsko ulaganje. Pri odabiru samog materijala i proizvodjača treba voditi računa o više elemenata. PVC stolarija (polivinil hlorid) je materijal, uz dodatke najkvalitetnijih aditiva, budućnosti stambene izgradnje. Posljednjih godina ona preuzima primat, kako u Sarajevu tako i u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine. Osim svoje pristupačne cijene ispunjava sve zahtjeve energetske efikasnosti. Zbog rastućih cijena energije u cijelom svijetu postojeći sistemi se unapređuju na razne načine, a najviše preko stakla koje ugrađuju.

Pored PVC stolarije i dvostrukih stakala omasovljuje se i ugradnja trostrukih stakala. Pošto je staklo najhladniji dio na kući, potrebno je posebnu pažnju obratiti na procedure izrade stakala i odabir istih. Stakla float kvaliteta su standardna ugradnja, ali uz pomoć niskoemisionih i four seasons stakala uz dodavanje argona u medjuprostor poboljšavamo izolaciju značajno. Argon se pokazao kao odličan izolator, a bezopasan za okolinu.


img05

PVC prozori i vrata

Pošto je PVC stolarija u ekspanziji i sve više je zastupljena na tržištu, inženjeri poklanjaju posebnu pažnju njenom usavršavanju. Unapređuju njene termičke, zvučne i estetske osobine.Osim ovih osobina PVC stolarija mora da ima i čvrstinu. Sve ove osobine dobijamo odabirom što kvalitetnijeg materijala od kojeg se proizvodi PVC stolarija. Kvalitetan materijal (profil i okov) vam nude otpornost na hladnoću, toplotu, vlagu, dugotrajnost i ostale pozitivne osobine.

img04Za potrebe stambenih objekata PVC stolarija je najzahvalnija i najzastupljenija u zapadnoj Evropi. Oko 75% prozora koji se proizvedu u Evropi pripadaju grupi PVC stolarije. Ovaj procenat je postignut sa raznovrsnošću sistema za PVC prozore (oblik, boja, rezultati u izolaciji zvučnoj i termičkoj i sl.). PVC stolarija proizvedena u našoj firmi sa najnovijom varijantom staklo-paketa 4-16-4-16-4 (float, low emision ili four season) od 44 mm debljine, nudi Vam moguću izolaciju. PVC stolarija sa ovakvim termoizolacionim staklom i vrhunskim njemačkim šestokomornim PVC profilom „INOUTIC“ i "LB profile" Vam daje toplotnu i zvučnu barijeru u odnosu na spoljašnje uticaje.